21:17 | 05 Юни 2020г.

Заради газопровода към „Стомана” още не могат да започнат ремонта на подлеза при жп спирка "Даскалово"

Добавено: Четвъртък, 10 Юли 2014г | гледана: 334 пъти.

В поименния списък на община Перник на обектите за изграждане и ремонт през 2014 година е включен и подлезът при жп- спирка Даскалово, свързващ кметство „Църква” с кметство „Изток”. За подлеза са предвидени 130 000 лева, като в момента се работи по проекта. Между трасето на външноградската магистрала и на ж.п.-линията преминава газопровод, който захранва фирма „Стомана”, каза кметът на Перник Росица Янакиева, пише Градски вестник.


За да се направи подлез е необходимо да се измести този газопровод. Направени са срещи и разговори с фирма „Стомана” и с „Булгаргаз”, като изместването на газопровода ще струва 280 – 300 000 лева, което не е във възможностите, както на община Перник, така и на фирмите. Проектът се преработва с идеята през тази година да бъде изграден подлеза в частта под автомагистралата. В следващи периоди от време, според финансовите ресурси, ще се мисли и за преминаване на подлеза под жп-линията, допълни Янакиева.


Този участък от външноградската магистрала е проблемен за преминаването на пешеходци от 20 години. В момента е изтрита и маркировката на пешеходната пътека. Въпреки, че ограничението на скоростта за автомобилите в участъка е 60 км в час, много пъти то не се спазва. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble