21:39 | 14 Юли 2020г.

Радомир вече е под видеонаблюдение

Добавено: Петък, 28 Февруари 2014г | гледана: 1127 пъти.

Град Радомир вече е под видеонаблюдение. Модерни камери следят всяка стъпка на радомирци и дебнат апаши и нарушители. Това съобщи кметът на града Пламен Алексиев, пише zaPernik.com.


Разположени са общо 30 камери с много добра характеристика. Видео съоръженията снимат и през нощта, и в мъгла. Камерите са високочестотни и могат да заснемат без проблем номер на кола. Видеонаблюдението е разположено на изходите и входовете на град Радомир, на гробищния парк и в централната градска част. Те са поставени по проект, каза Пламен Алексиев.


Досега имало три криминални случаи, които са установени благодарение на камерите. Най-активна концентрация на посегателство върху общинска собственост се наблюдава в района на бившото военно поделение. Често в двора на поделението се секат дърветата. Желязо вече почти не е останало – всичко е откраднато.


Радомир е вторият град в пернишко, след Брезник, който е под 24-часово видеонаблюдение.


В началото на с. Мещица, както и в началото на гр. Трън също има монтирани стационарни камери. Шофьорите нека да карат със съобразена скорост, за да нямат честитки, предупреждават наши читатели. 

Коментари
Автор: MONIKA
TAPACI
Добавено: 08.03.2014
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble