18:11 | 12 Юли 2020г.

Задържаха петима нелегални миньори и добива им от 75 чувала

Добавено: Петък, 28 Февруари 2014г | гледана: 614 пъти.

Полицаи иззеха три тона незаконно добити въглища в гр. Перник, пише zapernik.com. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник и колегите им от Общински инспекторат провели акция в района на кв. „Драгановец”. Пред къща на ул. „Братя Миладинови” били намерен и иззети 60 чувала прясно изкопани въглища, а в близката горичка до шахта още 15. На място са задържани петима човека, на които са съставени актове по Наредба № 1 на Община Перник. Въглищата са конфискувани.


Вчера, около 07,30 ч. в районното управление бил подаден сигнал, че от двора на фирма се извършва кражба на метални шкафове и радиатори. Органите на реда реагирали незабавно и на място били задържани 38-годишният С.Б., Т.П./34 г./, Б.Т/43 г./ и 22-годишният П.Б., всички от гр. Перник. Мъжете натоварили в микробус 8 метални шкафа и два радиатора и опитали да ги изкарат от фирмата, когато белезниците щракнали около ръцете им. Наложена им е полицейска мярка за срок от 24 ч. С.Б. и Б.Т. са рецидивисти, познати на органите на реда с множество кражби.


29-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества. Акцията е проведена вчера, от служители на Второ Районно управление „Полиция”. На ул. „Монтана” органите на реда инспектирали фирма и в шкафче за лични вещи, ползвано от криминално проявения Ц.К./29 г./ намерили и иззели едно пакетче със сиво-кафяво прахообразно вещество, най-вероятно хероин. Ц.К. е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.


Два автомобила, извършващи нерегламентиран превоз на пътници са установени в Трън и Радомир.


В района на Граничен контролно пропускателен пункт – Стрезимировци бил проверен товарен автомобил „Мерцедес”, преработен в пътнически. Полицаите установили, че буса, собственост на 30-годишната С.Б. от гр. Пордим, обл. Плевен извършва контрабанден превоз на пътници от гр. Плевен до Италия. Автомобилът е оставен на наказателен паркинг за срок от 6 месеца, а на шофьора му Р.Й. /45 г./ от гр. Плевен е съставен акт за административно нарушение.


В гр. Радомир е задържан лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 48-годишният С.Н. от с. Старо село. Мъжът превозвал без надлежно разрешително трима човека от Радомир до с. Старо село. Колата е задържана на наказателен паркинг, а на собственика й е съставен акт и ще бъде глобен. 


280 къса цигари без бандерол са иззети от магазин в Брезник. Служители на „Икономическа полиция” при ОДМВР – Перник и представители на Митница София проверили магазин за хранителни стоки в гр. Брезник. В него са намерени и иззети 280 къса контрабандни цигари. На собственичката на обекта, 47-годишната В.М. е съставен акт за административно нарушение и ще й бъде наложена глоба.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble