20:06 | 12 Юли 2020г.

Двама нови съветници положиха клетва в Перник

Добавено: Четвъртък, 31 Октомври 2013г | гледана: 607 пъти.

Двама нови съветници положиха клетва днес. Това са бащата на „Мис България” Антония Петрова – Иван Петров, и Валентин Варадинов, пише Мироглед. Двамата съветници влизат на местата на Татяна Вангелова, която оглави Агенцията по храните, и на Ненко Темелков, който стана шеф та „Автомагистрали”.  Петров е бил два пъти съветник до момента. Той е председател на „Гергьовден” в Перник. Варадинов също не е за първи път съветник. Той е учител и журналист.


На днешното заседание на Общинския съвет в Перник бяха разгледани 12 точки. Сесията обаче не мина без скандали. След като председателят на минипарламента Владислав Караилиев помоли заседанието да продължи да води неговия заместник Пламен Борисов, в залата настана хаос.  Съветниците от БСП скочиха заради неспазване на процедура. Последваха кратки пререкания и се наложи да бъде даден почивка. 


Любомир Минев не бе утвърден за шеф на предприятието „Общински гори”. Това трябваше да стане днес на заседание на Общинския съвет, след като докладната затова бе одобрена на комисия.  Съветниците от ГЕРБ обаче гласуваха въздържали се и така напрактика бойкотираха утвърждаването.


„Получихме сутринта сигнали от кметове срещу Любомир Минев. Ние сме длъжни да ги разгледаме, затова гласувахме така”, поясни Милена Миланова от ГЕРБ.


От БСП обаче контрираха, че те не са запознати с такива сигнали, а хората на Бойко Борисов за пореден път били нарушили процедурата.


„Това е еднолично решение на ГЕРБ”, бе категорична Галина Асенова от БСП.


От партията на Борисов заявиха също, че на заседанието днес са били поставени в невъзможност да вземат адекватни решения. Те визираха докладна записка за изграждане на рампа и ремонт на тоалетна в ОУ „Иван Рилски”, внесена от кмета Росица Янакиева.


„Наложи се по неясни причини да вземаме решение по нещо, с което не бяхме предварително запознати. Докладните се преценяват в комисии,  а това не бе направено”, каза още Миланова.


На днешното заседание минипарламента гласува да бъдат отпуснати 150 000 лв. кредит за спасяване на Профилакториума, който е в изключително тежко финансово положение.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble