19:05 | 12 Юли 2020г.

Тролеите в Перник спряха, шофьорите стачкуват

Добавено: Четвъртък, 31 Октомври 2013г | гледана: 1120 пъти.

Тролеите в Перник спряха. Шофьорите стачкуват, а кондукторка припада в кабинета на шефа, съобщава zaPernik.com.


"Няма да видите нито нови тролеи, нито трансформатори, нито нищо друго. Това ми е последното идване на работа. Повече няма да ме видите", крещял като обезумял директорът на дружеството Александър Шаламанов - Шами.


Работниците казват, че токът на предприятието не е плащан от октомври месец 2012 година. Те се притесняват, че сега ще им се вземат пари от заплатите, за да се изплати токът.


Един шофьор вземал нетно по 470 лева месечно. Ако шофьор закъснее за курс го глобяват 50 лева.


Преди време zaPernik.com. разкри, че същия шефът е изял с делегация от Чехия 3500 лева в несъществуващ вече пернишки ресторант. 


Също така и са спрени служебните телефони на работниците в Тролейбусен транспорт, защото не са платени. Работниците обявиха, че ще протестират още. Ако до няколко дни няма решение на проблемите им, ще затворят улици. 


"Защо чак сега, когато дойде яйцето на г*за от нашите заплати требва да дадеме... Като ни казат на нас. Събираме пари да платиме тока. И като не ни дават на нас заплати демек ние с нашите заплати да платиме тока! А от октомври месец, кой е виновен миналата година, че не е плащан ток? Кой е виновен? Е това ни е проблема. С нашите заплати ни казват "събираме пари да платиме тока иначе ще ни спрат". Исках ей това да кажем. Кой е виновен - да се накаже. Щото аз като не извършим един курс мене ме наказват, 50 лева глоба. А сега кого требва да накажат, че не е плащано от миналата година, октомври месец.", каза разгневен шофьор на тролей.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble