09:04 | 10 Юли 2020г.

Стартира младежка академия в Перник

Добавено: Четвъртък, 31 Октомври 2013г | гледана: 679 пъти.

Младежка академия стартира днес в Перник, пише Мироглед. В нея ще се включат 35 младежи. Сред тях са, както хора, които са активни доброволци в различни организации, така и ученици, които за първи път ще се запознаят с неформалното образование.


Проектът Младежка академия „Перник на младите” 2013 се организира за втора поредна година от Консултативен съвет за младежка политика, с финансовата подкрепа на Община Перник. Тази година партньор на КСМП е Национален младежки форум и Звеното от треньори към НМФ.


Основна цел на проекта е създаване на капацитет у участниците и осигуряване на възможности за пълноценно участие на младежите в гражданския живот, както и приобщаването им към основните демократични ценности и стандарти, чрез активно обучение на младежки лидери, обучители и работници. Младежка академия е създадена да развие в участниците компетенции, с които те ще допринесат за повишаване на ефективността на младежкия сектор на местно ниво, но също ще им помогне да се реализират в обществото и на пазара на труда.


Академията е разделена на два класа, всеки от които със специфични модули и заложени цели за развитието и придобиването на компетенции от младежите участници на три основни нива – отношение, знания и умения. Първи клас ще се проведе в периода  31 октомври – 3 ноември  в Рударци.  В Клас 2 екипът по проекта продължава да работи за надграждане на нови умения, свързани с участието на млади хора в публични срещи и дискусии, както и симулации на структурен диалог. По време на ниво 2 ще се наблегне изцяло на творческите и лидерските умения на участниците и възможностите им да участват пряко в процесите на вземане на решения. 

Коментари
Автор: Denise
Pin my tail and call me a doyekn, that really helped.
Добавено: 15.11.2015
Автор: Ahmad
The abitily to think like that is always a joy to behold http://csotfjo.com [url=http://zwqzaxh.com]zwqzaxh[/url] [link=http://rckzcg.com]rckzcg[/link]
Добавено: 13.11.2015
Автор: Sandeep
Thanks for shnigar. Always good to find a real expert.
Добавено: 13.11.2015
Автор: Ali
The puerahscs I make are entirely based on these articles.
Добавено: 11.11.2015
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble