20:05 | 12 Юли 2020г.

Стрелбата с въздушния пистолет била за отмъщение

Добавено: Четвъртък, 31 Октомври 2013г | гледана: 645 пъти.

Драма в типично пернишки стил се разигра днес. Отмъстителна съседка грабна пушка и стреля на месо. Достойната за уестърн сцена се е разиграла днес малко след 9 часа. Жертвата - Марио и негов приятел седнали да пият кафе пред квартално магазинче. В този момент до него дошла 47-годишната съседка Ани и опряла пистолет в главата му. Приятелят на Марио помислил, че всичко е на шега и не се намесил. 


Марио обаче инстинктивно навел главата си напред. Тогава Ани натиснала спусъка на въздушен пистолет, най-вероятно преправен и съчмата заседнала в главата на жертвата, на няколко милиметра от малкия му мозък, съобщава zapernik.com.


Независимо от болката, Марио успял да побегне и да се скрие пред паркиран наблизо автомобил „Голф”. Ани обаче хукнала след него и произвела още три изстрела. Всичко се разиграло за минути пред очите на ужасените свидетели, които не помръдвали, парализирани от страх. Като видял, че стрелбата е спряла, приятелят на Марио се престрашил и повалил разгневената съседка, разказват очевидци. 


Когато дошла полицията, жената-стрелец разказала, че стреляла, защото Марио бутнал чичо й в кладенец. Твърдяла още, че Марио е давал пари неясно на кого, за да развали семейството й. 


Предисторията на Марио и Ани върви от седем месеца, когато мъжът изведнъж спрял да говори на съседката си. Последните няколко месеца отношението на Ани към Марио пък станало съвсем агресивно. Веднъж докато седял в квартално кафе, тя седнала срещу него и му се изплюла в лицето. 


Ани и Марио са съседи. Живеят къща до къща в пернишкия квартал "Църква". Марио е разведен от 2005 година. Живее със сина си. Ани също живее с детето си и мъж.


Преди седмица приятел на Марио го предупредил, че Ани ще стреля по него. Така била се похвалила самата тя. Марио си имал оттогава едно наум, но не приел заплахата на сериозно.


Лятото на тази година Марио подал жалба във Второ РПУ, след инцидента с изплюването. На входа на участъка полицаят му казал, че всички били отпуска и да минел след десет дни. 


Драмата със стрелбата в Перник има трагикомична развръзка. След инцидента Марио бил настанен в местната болница зарази травмата на главата. Два часа след приемането му там по спешност той установил, че Ани е настанена през една стая от неговата. Оказало се, че й прилошало и се наложило да бъде приета също по спешност. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble