09:40 | 10 Юли 2020г.

Хората от Тева искат да се обособят в отделно кметство

Добавено: Четвъртък, 31 Октомври 2013г | гледана: 1157 пъти.

За участие в събранието е отправена покана и към ВиК, но оттам не изпратиха свой представител, предаде ТВ Кракра. Непрестанни ВиК и канализационни аварии, фекални течове с шестгодишна давност, неизвозване на боклука и липса на сметосъбирателни съдове, палежи и незаконна сеч в близката гора – това са проблемите, които от години остават неразрешени. Затова хората се самоорганизират и започват процедура по съдебна регистрация на Гражданско сдружение „За екологично чиста Тева и напредък“.


Хората упрекват полицията, че не предприема достатъчно решителни мерки по отношение на нарушителите. Инсп. Веселин Асенов им обясни как могат да се свържат с тях. Жителите на Тева изложиха най-наболелите си проблеми.


Зам.председателят на Общинския съвет Милан Миланов е сигнализирал отговорните институции за всички проблеми, за които е бил уведомен на предишната среща. Един от тях е липсата на духовен храм на територията на квартала. Миланов е предприел необходимите действия, за да може да се определи терен за строеж.


В квартал Тева няма нито един банкомат и аптека. Хората настояват на територията на квартала да има и хипермаркет. В залата се чуха гласове, че проблемите няма да се разрешат, докато Тева не се обособи в отделно кметство със свой управник.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble