23:31 | 04 Авг 2020г.

Белгийци с дарение за болницата в Перник

Добавено: Понеделник, 28 Октомври 2013г | гледана: 430 пъти.

Белгийска организация направи дарение на болницата в Перник, пише Мироглед. Здравното заведение получи маски, ръкавици, престилки, спринцовки, една високотехнологична инвалидна количка, дрехи втора употреба за хирургичния блок, спални чаршафи, одеяла и 5 болнични легла с матраци.


„Показах на господин Марк Гофин от Белгия нашата болница и тези в Брезник и Трън. Надяваме се и за в бъдеще да си сътрудничим. С тяхна помощ можем доста добре да обзаведем определени отделения”, заяви директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р Вяра Церовска.


Марк Гофин е на 78 г. и се занимава от 1992 година с благотворителност.Бил в Сомалия заедно с белгийската армия, където организирал дистрибуция на храни.


Отишъл за 5 години и в Южна Америка и построил малка фабрика за обработка на плодове, която по-късно дарил на работниците.  Дарявал дрехи втора ръка и в Мароко.


„В България болниците са добре. Ако видите какво е в Конго…”, възкликна Гофин.


Той разбрал за Перник от хърватски лекар, който се готвел да пристигне в България на конгрес. Медикът работил в Белгия. Така се осъществила и комуникацията с пернишката болница. Перник пък много му приличал на Белгия в периода, когато се затваряли заводи. Мините там пък били изнесени предимно в Китай заради евтината работна ръка. На перничани обаче белгиецът препоръча да се възползва от рудниците, защото заплатите в страната ни са ниски.


„За първи път съм в България, това е едно откритие за мен. Можете да поискате това, от което се нуждаете, а ние ще се опитаме да помогнем”, каза още Гофин, който е счетоводител. 

Коментари
Автор: CaseyEmpaw
wh0cd288832 cheapest augmentin bupropion without a prescription vytorin prices canadian pharmacy viagra Provera furosemide buy cafergot generic tretinoin Benicar Purchase Precose
Добавено: 29.01.2017
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble