09:40 | 14 Юли 2020г.

Разбиха наркогрупа в Перник

Добавено: Сряда, 17 Януари 2007г | гледана: 440 пъти.
Престъпна група, занимаваща се с доставка, съхранение и разпространение на наркотици разби при спецоперация полицията в Перник.


Деветимата участници са криминално проявени, а петима от тях и осъждани за различни престъпления - кражби, телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, интелектуално пиратство и други. Те са задържани за 72 часа в ареста на дирекцията, съобщиха от МВР.


При операцията са иззети 14 мобилни телефона с поставени в тях СИМ карти, 15 допълнителни СИМ карти, СТОП палка образец МВР и седем фонокарти "БТК".


Конфискувани са също 21 хартиени пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин и 15 таблетки, реагиращи на амфетамин, както и листчета и тефтери със счетоводство от продажби на наркотични вещества.


Полицаите са иззели и сумата от 18 000 лева.


В хода на дознанието, започнало през май 2006 година досега, при различни операции са иззети 103 дози хероин, разпространени на различни дати от трафикантите.


Групата е известна и с използване на силови методи с цел оказване натиск върху свидетели и граждани в наказателни производства.


Днешната акция е проведена от служители на областната дирекция и ГДБОП-НСП със съдействието на Окръжната прокуратура в града.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble