11:31 | 24 Авг 2017г.

Извънредна сесия за общинските съветници в Перник

Добавено: Вторник, 13 Август 2013г | гледана: 1 пъти.

На извънредна сесия се събират днес общинските съветници в Перник посред лято. Основната причина е две решения, спрени от областния управител арх. Михаил Михайлов, пише „Градски вестник". На пресконференция вчера зам.-председателят на ОбС Милан Миланов („Патриотично обединение”, който замества председателя обяви, че съветниците са преосмислили решението си за отдаване на два пенсионерски клуба на нова организация на хора от третата възраст и ще го отменят. Не стана ясно обаче, дали ще има ново обсъждане на тази тема, защото по думите на Миланов, при вземането на такова решение грешката била, че не е имало мнозинство от 2/3.


Второто спряно решение е за предаване на местното „ВиК” –дружество на изградени мощности в тузарското селище „Делта хил” край Кладница. То е напълно еднакво по мотиви и формулировка с предно по номер решение на ОбС, което обаче не е спряно. Миланов коментира, че това е практика от години – изградени съоръжения от общината да се предават за експлоатация на монополистите като ВиК, Топлофикация и Енергото и подобни решения, формулирани идентично не са били спирани.  По този повод председателят на ОбС Владислав Караилиев, който макар и в отпуск присъстваше на пресконференцията, поиска областният управител да си прекъсне отпуската и да присъства на извънредната сесия, за да обясни мотивите си за спрените решения. Губернаторът беше разкритикуван от Миланов и заради грешки в писмата, с които са спрени решенията. В едното от тях броят на общинските съветници бил посочен като 49, а те са 41.


В предварителния дневен ред на извънредното заседание са включени общо  6 точки. Възможно е да се внесе и нова, коментира Миланов. Две от докладните записки, които съветниците ще разглеждат, са за предоставяне на имоти – земеделски земи на бивши собственици с признато право на възстановяване в стари реално съществуващи или възстановими граници. Едната тема е за опрощаване на държавна такса на перничанка. Преписката е от президентството и се отнася до жена, която след развод не можела да плати 750 лева, за да придобие семейното жилище.  Съветниците ще разгледат и искане на управителя на общинското ДКЦ д-р Георги Драганов за разсрочване на овърдрафт, ползван от ръководеното от него дружество.


Съветници продължават да настояват за 250-те лева. Пред местните медии вчера зам.-председателят на ОбС Милан Миланов („Патриотично обединение”) обясни, че полученото писмо от председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров има само експертен характер и това не пречи кметът Росица Янакиева да изплаща на съветниците до 250 лв. на месец за разходи, които те правят при своята дейност. Според нормативите на закона за участие в заседания съветниците в Перник могат да получават по 124 лв на месец максимум.

Коментари
Автор: Michaelacews
wh0cd70432 trazodone
Добавено: 19.06.2017
Автор: Michaelacews
wh0cd855618 citalopram seroquel buy synthroid without a prescription buy prednisolone no prescription buy baclofen buy prednisolone nolvadex 10mg
Добавено: 30.05.2017
Автор: МИНЧО
УВАЖАЕМИ ОБЩИНАРИ И СЪВЕТНИЦИ, ЗАЩО ДЕЛОВОДСТВОТО ОТКАЗВА ДА ПРИЕМА НЯКОЙ ОТ ЖАЛБИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ?-ЗАШО НА ЗАВЕДЕНИ ЖАЛБИ НЕСЕ РЕАГИРА С СЕДМИЦИ, А В НЯКОИ СЛУЦАИ ИЗОБЩО НЕСЕ ОТДГОВАРЯ?
ГОСПОДА, ТОВА Е НЕПРОСТИМО ПОВЕДЕНИЕ.
Добавено: 13.08.2013
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble