19:38 | 21 Май 2018г.

Новият областен управител на Перник арх. Михайлов прекрати обществена поръчка на предшественика си

Добавено: Събота, 03 Август 2013г | гледана: 1 пъти.

Със своя заповед новият областен управител на Перник арх. Михаил Михайлов прекрати процедурата за обществена поръчка, утвърдена от предшественика му – ВрИД губернатора Радослав Йорданов, пише Вяра. Касае се за конструктивно обследване на пострадалите от  земетресението от 22 май 2012 г. сгради на Областната администрация и на Синдикалния дом. Причината за прекратяването е явна техническа грешка в методиката за оценка. В документа има разминаване между точките за оценка на показателите срок и цена. На две места в обявлението точкуването е различно и комисията не може да направи класиране, обясни областният управител. В заповедта си арх. Михайлов е разпоредил за прекратяването на процедурата да бъдат уведомени фирмите, подали оферти за конкурса.


Поръчката за конструктивното обследване се е забавила с близо 7 месеца. Има и друга, която е за извършването на строително-монтажни работи и която изобщо не е пускана, заяви Михайлов и допълни, че няма представа защо толкова дълго са забавени конкурсите.


По силата на решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет с решение № 1 от 11 февруари 2013 за аварийно възстановяване на административна сграда на Синдикалния дом се отпускат 21 217 лв., а за конструктивното й обследване – 30 000 лв. За конструктивно обследване на административната сграда на Областната администрация се отпускат 28 810 лв., а за неотложни аварийно-ремонтни работи по фасадата й – 186 614 лв. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble