22:24 | 04 Авг 2020г.

Чужденец се изгуби с ТИР в Пернишко

Добавено: Сряда, 28 Ноември 2007г | гледана: 433 пъти.
Перничани извадиха от калта заглобен словашки ТИР и го пратиха по живо, по здраво по пътя към Кулата. Закъсалият чужденец пък им се отблагодари със здрави мъжки прегръдки и благословии за цял Перник барабар с общината. Късно вечерта в понеделник към 23 часа по време на гъстата снежна виелица вместо към Кулата чужденецът забил по лошия път към планинското селце Боснек, разказа вчера зам.-кметът по обществен ред и сигурност Иван Джегалски.

На местните е известно, че и при хубаво време боснешкото шосе едва ли е най-подходящият участък за тирове, та камо ли в снежната вихрушка. Участъкът е изключително тесен и бъка с дупки, досущ швейцарско сирене. Объркалият се словак дори не успял да отбие. Част от гумите на камиона останали на асфалта, а другите пропаднали в незамръзналата земя. За минути движението по шосето било блокирано.

“След добра организация и координация между Гражданска защита, Общинския съвет за сигурност и ІІ РПУ беше подсигурена необходимата техника и тежкотоварният камион бе изваден на международната магистрала”, каза Джегалски. Рано сутринта го теглила специална 37-тонна фадрома.
Местните спасители като истински гостоприемни домакини обгрижвали закъсалия чужденец през цялата нощ, подсигурили му храна, вода и охрана. Тирът бил пълен с 20 тона желязо. Тежкият товар е спасил камиона от неминуемия риск да се обърне, обясни Иван Джегалски. На зазоряване спасителите получили здрави мъжки и братски прегръдки от целия словашки народ, представляван от загазилия словак. На изпроводяк и пернишките мъже, и общината се сдобили и с огнени благословии от спасения тираджия, особено пък когато чул магическите слова “No money!” и му станало пределно ясно, че няма да се бърка дълбоко за голямата помощ, която получил в братски Перник.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble