17:44 | 03 Авг 2020г.

Некадърен шофьор на самосвал отнесе жиците на тролеите

Добавено: Сряда, 27 Март 2013г | гледана: 415 пъти.

Тежка авария спря тролейбусния транспорт в Перник, пише Градски вестник. Самосвал с кош, собственост на един от пунктовете за черни и цветни метали скъса контактната мрежа.


Инцидентът е станал днес, малко преди обяд на вътрешноградската магистрала, на кръстовището за квартал Тева. Отнесени бяха около 100 метра от проводниците , заедно с кръстовките и стрелите. Щетите са огромни, стойността само на една стрелка е над 2000 лева, заяви шефът на „Тролейбусен транспорт” Александър Шаламанов.


Това не е първата тежка авария, свързана с мрежата по трасето. Тежки камиони и строителни машини карат безрасъдно по шосето, без да се съобразяват, че по жиците тече напрежение от 600 волта. Цял късмет е , че и сега няма пострадали хора, казаха от Тролейбусен транспорт.


Самосвалът, предизвикал аварията, имал стрела с кофа за разтоварване и загребване на желязото. След като разтоварил скрапта на площадката, той не прибрал докрай стрелата и тя отнесла мрежата. Надяваме се, че виновникът за аварията ще покрие щетите, каза Шаламанов. Ако не стори това тролейбусната фирма ще търси правата си в съда.


 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble