14:36 | 17 Авг 2019г.

Сестрата на Мирослава: Това не беше отвличане, а поръчково убийство

Добавено: Събота, 16 Март 2013г | гледана: 404 пъти.

"Всичко в това дело е абсурдно. Освен идеята, че са намерили трупа на сестра ми, всичко друго е абсурдно. Седим си на едно място - за година и половина не сме мръднали и сантиметър". Това заяви пред Нова телевизия сестрата на убитата Мирослава от Перник Елеонора година и половина след смъртта й.


"Единият обвиняем е в гроба, другият е в ареста и това е. Само двамата са виновни, според едни абсурдни показания на Стойчо, който се самоуби", продължи сестрата на Мирослава, която убедена, че за смъртта на Мирослава са виновни поне 5 души.


За убийството на момичето все още няма наказани.


"Няма как двама души само да са я отвлекли, описанието на отвличането е тип приказка. Отидохме, взехме я, пък не знаехме какво да я правиме. Въобще не го вярвам това нещо. В момента ни убеждават, че това е нещо супер елементарно. За такова отвличане трябва мащабна организация", смята сестрата на убитата Мирослава.


В началото на годината предявиха делото, надяваме се до края на март да е внесено в съда. Казват, че доста са работили, но 50% по делото са излишни неща, каза майката на Мирослава.


Обвиняемият за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека в момента е следствения арест, съобщи майка му Елка Георгиева.


"Още от началото се знаеше, че той е жертва. Нямаше никакви доказателства, че Марио е извършител, няма ДНК, няма нищо", каза жената. Защо не се направи една очна ставка на двамата, когато Стойчо е бил жив, запита тя.


Аз съм сигурна, че Марио не е извършител. Има други лица, които никой не иска да разследва. Те може вече да са и извън България, подозира майката на Заека.


Тук не ставаше дума за отвличане, това е някакъв вид поръчано убийство, замаскирано като опит за изнудване, каза сестрата на Мирослава.


"Искрено пожелавам на майката на Лара да не се отчайва и да продължава да търси детето си, каза Елеонора по повод похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо.


Надявам се, че при тях всичко ще приключи добре, още повече, че те са хора с пари, а в България това е най-важното", каза още Елеонора.


Сестрата на убитото момиче заяви, че е обидена от отношението на властимащите. "Към нас се държаха обидно, цинично, даже ни заплашваха. Да казваш как сестра ми е забягнала в чужбина, а след това пък да посъветваш да купят пържоли на кучето, за това че е открило трупа и, е цинично", допълни младата жена.


Майката на Мирослава Емилия добави: "Съгласна съм, че хората, които са убили дъщеря ми са на свобода, а може отдавна да са и в чужбина. Ако съдим по думите даже на Стойчо, който каза - някой занесе писмото, значи ако са само двамата, трябва да се каже - един от нас го занесе". Мирослава прати писмото до нас, че е отвлечена, да не се замесва полиция. В писмото пише, че има замесени полицаи. По тази причина да не се информират полицаи. Сега обаче не можем да се доберем до него, крият го. В писмото се казваше определена сума, която се иска."


"Самият начин беше абсурден - по 500 еврови банкноти," допълни Елеонора. "Повечето хора ги искат възможно най-дребни, за да не могат да се проследят. Поискаха 250 000 евро. Писмото беше до мен, не до гаджето ми. Това е все едно аз да ви отвлека и да искам парите от комшията ви." /"24 часа"/

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble