18:02 | 12 Юли 2020г.

Задържаха двама рецидивисти след гонка в кв. Изток

Добавено: Петък, 15 Март 2013г | гледана: 384 пъти.

Двама рецидивисти са задържани след преследване от автопатрули на Второ РУП – Перник. Вчера, около 10,15 ч. е подаден сигнал за кражба от лек автомобил, паркиран на ул. “Владайско въстание” в областния град. Незабавно на място са изпратени два автопатрула, които заградили района. При вида на служителите на реда двама побягнали по ЖП линията посока спирка “Метал” - гр. Перник. След кратко преследване белезниците щракнали около ръцете на криминално проявените перничани В.Г./41 г./ - Баджо и 30-годишният П.П. –Дъбицата. Намерени и иззети са СД и панел за него, както и инструментите с които е свалена радиоуредбата. Мъжете са криминално проявени и срещу тях са водени множество досъдебни производства за кражби, грабежи, хулигански прояви, измами и отвличане. Баджо е изтърпял и ефективна присъда от две години за изнасилване.


20 нарушители на Закона за движение по пътищата са санкционирани вчера в Перник. Акцията е проведена за времето от 09,00 ч. до 12,00 ч. на територията на областния град. Целта й е била, да се проверят правилата по паркиране, спиране и престой на моторни превозни средства. Служители от сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Перник и колегите им от Общински инспекторат съставили 5 акта за административни нарушения и 15 фиша. Санкциите са за драстични нарушения, свързани основно с неправилно паркиране.


370 кутии цигари без бандерол са конфискувани при акция на пернишки антимафиоти, пише Мироглед. Операцията е реализирана преди два дни на територията на Перник. Служители на сектор “БОП” изяснили, че перничанина К.Р./67 г./ съхранява контрабандни цигари на адреса на негов познат, 48-годишният А.И. След направен обиск на къщата на А.И. са намерени и иззети цигари марка “Ракел Слим” без акцизен бандерол. К.Р. е криминално проявен. Познат е с продажбата на нелегални цигари, за което преди време му е наложено административно наказание “глоба”, както и с кражба на МПС и недобросъвестна конкуренция. Мъжът е изтърпял и условна присъда от една година.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble