18:58 | 12 Юли 2020г.

Намерили заглушител за СОТ в караваната на Синбад

Добавено: Петък, 15 Март 2013г | гледана: 612 пъти.

Уред за заглушаване на сигнално известителна техника и маска с прорези на очите и устата открили криминалисти при обиск на каравана, собственост на известния касоразбивач от Перник Росен Драгомиров – Синбад, пише Мироглед. Караваната е паркирана край микроязовира в Радомирското село Стефаново, а обискът е извършен след като Синбад бе задържан във връзка с обира на трезора в Кърджали.


Синбад бе третия задържан за наглия грабеж, станал на 4 януари. С него в ареста бяха Славчо Магеров-Мегера и Хубен Митев. Последваха арести на перничаните Явор Славянов – Циката и Венцислав Димитров – Мечан. От бандата касоразбивачи от Перник зад решетките в момента е само Циката. Синбад е под домашен арест заради болни бъбреци. При разпити пред съда в Кърджали той се опита да отърве постоянния арест с алибито, че по време на обира е бил в Разлог с приятелка. Въпреки това съда го остави в ареста, но по-късно той излезе заради заболяването.


Синбад е и единственият от перничани, който влезе в трезора в Кърджали за следствен експеримент. Там той е престоял около 10 минути. Охранявали го около 20 полицаи.


ДНК проби са установили профил на задната дясна врата на BMV-X5, с което бандата, обрала трезора, се опитала да избяга. Самият автомобил е бил обявен за общодържавно издирване, преди отпечатъка на Синбад да се появи на вратата му.


Полицията продължава да издирва тарторът на бандата Валентин Кирилов – Пуйката. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble