06:08 | 29 Май 2020г.

Янко Лудия съди медии за по 1 милион лева

Добавено: Понеделник, 11 Март 2013г | гледана: 395 пъти.

Известният бандит Янко Ваташки – Лудия съди два вестника заради причинени неимуществени вреди. Той е завел дела срещу вестниците „Всеки ден” и „Уикенд”, а исковете са за по 1 милион лева, пише Мироглед.


Изданията го забъркали с Киро Японеца, Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера и твърдят, че като излезе на свобода, Ваташки щял да създаде публичен дом. Адвокатката на Янко Лудия Елен Янкова излезе с обръщение до медиите, в което твърди, че двата вестника лъжат и клеветят името на клиента й, който имал намерение като излежи присъдата си да помага на хора в неравностойно положение чрез политическата партия НДСБ (Национално Движение Съвършена България).


“Писанията са откровени клевети за личността му, нямащи нищо общо с действителността и представящи дейността на движението като сдружение на престъпници и проститутки. НДСБ защитава правата на хората в неравностойно положение – в момента това са хората изтърпяващи присъди в българските затвори, но предстои разширяване на дейността в защита правата на децата в социалните домове, възрастните хора в старческите домове , хората с психични заболявания”, пише в обръщението.


Управителният съвет на НДСБ и Янко Ваташки в частност били засегнати от публикациите в пресата. Според защитничката на Лудия било недопустимо  да се петни името на Янко Ваташки по такъв начин, да се засяга честта и достойнството му. Той никога не бил рязал уши, както се твърди в статията във вестник „Всеки ден”, няма нищо общо с Киро Японеца или негови близки, не е имал приятелка на име Мира, никога не се е занимавал с проститутки, няма нищо общо с имената посочени в статията – Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Димитър Митров-Митко полицая, Георги Петров и Сотир Петров… Статията била измислица от начало до край. Янко Ваташки никога не е съден за някое от деянията, описани в статията, никога не е бил съден и за сводничество. Такива обвинения срещу него не са били повдигани и е недостойно да му се приписват.


Статията във вестник „ Уикенд” е също толкова гнусна, колкото тази във вестник „Всеки ден”… Няма нищо вярно в това, че щял да отваря публичен дом, нито някога е притежавал публичен дом, нито е купувал, продавал проститутки и изобщо никога не се е занимавал с такава дейност”, пише в официалното съобщение, подписано от адвокат Елен Янкова.


Ваташки родом е от радомирското село Друган. Той води няколко дела и срещу държавата заради лошите условия в затворите. Янко страдал от тежък диабет, а не му предлагали адекватно лечение. Освен това Ваташки събира и подписка за подобряване условията в зандана. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble