10:11 | 12 Юли 2020г.

Спипаха крадец, тарашил за метал бившето поделение в Радомир

Добавено: Понеделник, 11 Март 2013г | гледана: 448 пъти.

Криминално проявен радомирец е задържан в момент на кражба от бившето военно поделение в Радомир. Крадецът тарашил обекта за метални предмети, съобщиха от МВР, пише Мироглед. Сигналът за престъплениетое подаден на 9 май. Пристигналият на място автопатрул задържал местния жител Д.А./19 г./ Младежът разбивал железобетонни плочи и изваждал метала за вторични суровини. Иззети са инструментите с които са чупени и рязани панелите. Д.А. е познат на органите на реда с кражби и е задържан за 24 ч. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.


Поделението в Радомир е обект на постоянни набези от крадците. Само за година нанесените щети от крадци са над 80 000 лв. Много от сградите са останали без керемиди, на други е свалена дограмата, има и напълно разрушени сгради като тухлите и останалите материали се продавали на ниски цени в махалата, твърди Алексиев. Много декоративни и плодни дървета от парка в поделението са изсечени от крадците. Казармата е първата, построена след Освобождението още през лятото на 1878 година. От това време има запазени една-две сгради, останалите са строени от началото до средата на миналия век.


Двама братя от пернишкото село Дивотино са извършителите на кражба на метални колове. Сигналът за извършеното престъпление е подаден на 1 март тази година, съобщиха от полицията. От имотът на перничанин в селото били откраднати 21 метални кола. Много бързо криминалистите влезли в дирите на извършителите – двамата братя Р.Т./49 г./ и 45-годишният С.Т. По-малкият брат е криминално проявен, познат с кражби от домове и на автомобил.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble