13:55 | 17 Авг 2019г.

На Задушница гробове в Перник осъмнаха окрадени

Добавено: Понеделник, 11 Март 2013г | гледана: 342 пъти.

Горчива изненада поднесе Голямата Задушница в събота за някои перничани. Заедно с болката, която неотменно съпътства в такъв ден загубилите своите близки, не един и двама трябваше да преглътнат и сълзите, предизвикани от апаши, безобразничили по гробовете на мъртвите, пише Заперник.


„Миналата седмица отидох да почистя гроба на баща ми и ми направи впечатление, че металната масичка е сериозно разклатена. Реших, че е от свличащата се земя след снеготопенето, още повече, че мястото за последен покой на татко е в края на гробищния парк, в частаа близо до Дивотино. Поукрепих я, в събота бях приготвил инструменти да си довърша работата, но с изумление установих, че масичката я няма”, сподели наш съгражданин.


На друг гроб пък подобна масичка била извадена и явно приготвена за транспорт, изчезнали метални фенери за свещите, които се палят, дори лъжици и вилици, оставени по традиция на пресни гробове. Това е безобразие, какъв е смисълът от портала и работното време на входа на гробищния парк, след като той няма цялостна ограда и достъпът до него е възможен от останалите три страни, питаше разгневеният и огорчен наш съгражданин, пише вестник "Съперник". Не само той настоява за по - засилена охрана в района, да бъдат взети най - накрая мерки срещу ромите, които обикалят из гробищата, а в съботните дни и по Задушница се превръщат в кошмар за опечалените, обирайки храната и цветята от гробовете.


Иначе перничани благодарят на общинската управа за осигурените допълнителни курсовете на транспортните средства и на служителите на Областната дирекция на МВР, които бяха осигурили ред в движението. Но припомнят, че трябва да бъде обърнато внимание на целия гробищен район, защото според тях сега акцентът бил поставен само върху централния район. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble