18:38 | 03 Авг 2020г.

Перничанка измамена в Гърция

Добавено: Понеделник, 11 Март 2013г | гледана: 444 пъти.

"Както вървях по улицата, една кола ме подмина и след минута се върна. Вътре имаше мъж и жена. Жената стоеше като препарирана, а мъжът отвори прозореца и ме попита на гръцки: "Госпожо, може ли да ми помогнете? Сутринта взех тази госпожа от гарата. В Екали (богат квартал на Атина) има вила. Ходихме там, но няма ключ. Ключовете ги държат техни приятели, които живееят тук, в твоя район. Жената е българка и нищо не разбира." Така започва разказа си Роза Петрова от Перник, която работи в гръцката столица. Тя е поредната ужилена от измамница, която се препитава с продажба на фалшиво злато.


"Като чух, че е българка, проговорих на родния език. Жената изскочи от колата, запрегръща ме: Какъв късмет! Познавате ли професор Чирков? Аз съм негова племенница и се казвам Ванеса. Той е брат на моя баща. Живяла съм в Германия. Скоро с моите родители се местим в къщата тук завинаги. Чичо ми, проф. Чирков, строи в Атина болница и те каня на откриването", продължава разказа си Роза.


От дума на дума "племенницата" убедила българката, че има нужда от персонал за работа в къщата. Спечелила доверието на нашенката, жената пристъпила към второто си предложение, да остави колие, което закупила от Германия за близката си, която държала ключовете от къщата. Колието струвало 1800 евро, а тя нямала време да чака, тъй като самолетът за България излита. "Ще ви помоля вие да го дадете. Имам обаче само 20 евро и искам помощ, за да купя на майка ми подарък, който струва 560 евро", помолила жената.


Роза обяснила, че разполага само с 400 евро. "Довечера г-жа Елени ще дойде за колието и ще ви дадат 1800 евро. От тях ще си вземете 500 и 1300 ще ми ги дадете, като си видим. Ако ви трябват пари, няма да се притеснявате да харчите от тях." Българката повярвала и дала последните си пари. Прибирайки се от пазар в къщата, където работи, Роза разказала на работодателите си, които веднага се досетили, че е станала жертва на измамаи са пробутали фалшиво колие като гаранция.


"Това са ми кървавите пари. Децата ми ще гладуват и няма с какво да платят тока", споделя през сълзи ужилената българка.


Няколко българки вече са станали жертва на тази схема и са сигнализирали в полицията и посолството в Атина. Роза решила да разкаже, за да не попаднат и други в капана. /"24 часа"/ 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble