16:42 | 26 Май 2020г.

Ромите от "Марина бара" са възмутени от шахта

Добавено: Сряда, 06 Март 2013г | гледана: 394 пъти.

Живуща в квартал "Марина бара" в Перник се оплаква от неасфалтирани улици, бездействието на местното ВиК, липса на осветление на улицата й и немърливо сметоизвозване на боклука, засне репортер на "За Перник".


Канализационна шахта на улица "Градище" застрашава безопасноста на гражданите живеещи в района. Преди няколко години екип на ВиК докарал нов капак на шахтата, но той бил по - малък от входа и затова работниците изоставили малкия капак. Преди една година шофьор попаднал с автомобила си на зейната шахта и си счупил колата. След този случай живеещите наблизо роми захлупили малкия капак върху входа на канала.


Само на няколко метра от проблемната шахта пред една от къщите от известно време е изгоряла крушката на улична лампа. Те сигнализиращи управата на града за проблема, но все още няма решение на това, а малки деца минават покрай неосветения участък, в който се намира наполовина затворената шахта. Синът на жената, която сигнализира за проблема си е счупил новата кола по чакълестата улица, а когато завали дъжд или се разтапя сняг дори калцуни не помагат.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble