15:22 | 26 Май 2020г.

Грипна епидемия за децата до 15 години в Перник

Добавено: Сряда, 06 Март 2013г | гледана: 614 пъти.

Грипна епидемия има сред децата в Перник, сочи справка на Регионалната здравна инспекция, пше Мироглед. Болните в областта продължават да нарастват, но епидемични нива са достигнати във възрастовата група до 15 години.


64% от всички болни от грип са деца.  Общата заболеваемост е достигнала 233 на 10 000 души в периода от 28 февруари до 3 март. Предходната седмица болните са били 176 на 10 000 души.


Заради грипната епидемия сред децата от здравната инспекция съветват в детските заведения и училищата да се провежда ежедневен филтър, а децата със симптоми на заболяване да се връщат по домовете. Болни лица от персонала също не се допускат на работа.


„За момента не сме информирани, че са достигнати епидемични нива на грип и затова не е обявена грипна ваканция. Ако обаче се налага, ще разпуснем децата”, заяви шефката на Инспектората по образование в Перник Ваня Коконова.


Лекарите припомнят, че симптомите на грипа са висока температура, отпадналост, световъртеж, главоболие и мускулни болки. Заболяването често води до усложнения. Затова е необходимо да не се предприема самолечение, а при нужда да се търси медицинска помощ. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble