13:52 | 17 Авг 2019г.

Испания отказала експертиза на гласа на похитителя на Мирослава

Добавено: Вторник, 05 Март 2013г | гледана: 313 пъти.

Испания е отказала да направи експертиза на гласа на похитителя на отвлечената и убита Мирослава Николова от Перник, пише Мироглед. Искането било отправено от българските съдебни власти.


Надеждите на прокуратурата били, че експертизата в Испания ще докаже дали гласът на похитителя съвпада с тоза на единствения обвиняем по делото Марио Любенов – Заека. Чужденците обаче отказали, защото изпратеният материал бил недостатъчен.


Обажданията на убийците били записани след като МВР започнало да послушва телефоните на семейството на спортистката след нейното изчезване на 7 ноември 2011 г. Килърите са телефонирали на сестрата на Мирослава Елеонора. Първото обаждане е от 8 ноември, когато похитителите съобщили, че момичето е отвлечено. На следващия ден Елеонора получила и второто обаждане от мъжки глас, който предупредил, че семейството ще получи инструкции, които, ако не бъдат спазени, сестра й ще бъде нарязана на парчета и върната в кутии.


Тялото на Мирослава бе намерено на 12 януари миналата година. За нейната екзекуция бяха задържани Заека и Стойчо Стоев – Чочо. Последният обаче се самоуби по време на обиск на дома му пред очите на петима полицаи. Така Марио остана единствения обвиняем по делото. Срещу него все още не е внесен обвинителен акт в съда. Това ще стане до месец, каза окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.


„Запознахме се с материалите по делото, които са около 20 тома. В тях няма нито едно пряко обективно доказателство срещу Марио”, заяви Диана Ангелова, която е един от защитниците на Заека. Адвокатите на Любенов са направили някои искания за събиране на нови доказателства. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble