22:33 | 04 Авг 2020г.

Пернишката полиция ударно разкрива извършители на грабежи и кражби

Добавено: Четвъртък, 21 Февруари 2013г | гледана: 639 пъти.

На 16 януари 2013г. , малко преди полунощ на бензиностанция ‘’Еко’’, намираща се на външноградската магистрала на гр. Перник е извършен въоръжен грабеж. В тъмната част на нощта две неизвестни, маскирани лица нахлуват в бензиностанцията, като едно от тях насочва пистолет към дежурната служителка Е. К. (53 г.) , от гр. Перник и се опитва да отнеме насилствено сумата, съдържаща се в касата на обекта. След като взимат сумата от около 100 /сто / лв., извършителите на деянието се оттеглят в неизвестна посока. След едномесечни усилия , разследващия екип от криминалисти на ОДМВР Перник разкри извършителите на тежкото криминално престъпление. Това са 22 - годишния И. Д и 19 - годишния К.С. , и двамата от град Перник. Младежите са криминално проявени. Първият е регистриран за две кражби, противозаконно отнемане на МПС, носене на облекло и знаци в нарушение на ЗМВР и има изтърпяна условна присъда и наложено административно наказание. Вторият е познат на органите на реда с нанасяне на телесни повреди. Двамата са задържани за 72 ч. с прокурорско разпореждане. Предстои да им гледат мерки за неотклонение. Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК. Проверява се съпричастността на младежите и към други грабежи, например като този на офиса на интернет доставчика „Перник лан".


Криминалисти от 01 РУП Перник  установиха непълнолетна девойка, извършила кражба от кметството в с. Расник. На 15 февруари в  01 РУП Перник е получен сигнал, че неизвестно лице е извършило кражба на ЛСД – монитор от канцеларията на кмета. След проведените оперативно - издирвателни мероприятия, криминалистите стигат до извършителя на престъпното деяние 17 - годишна девойка  от с. Расник, общ. Перник. Издирва се трето лице, съпричастно към извършеното престъпление.


Служители от 02 РУП Перник установиха двама младежи извършили кражба на марков алкохол от склад на частна фирма в гр. Перник. Престъпното деяние е извършено, вчера, около 18.00ч. Служителка в търговския обект сигнализирала във Второ РУП Перник за извършеното деяние. След проведените незабавни оперативно - издирвателни мероприятия, служителите на реда бързо стигат до извършителите на престъпния акт – малолетния А.Н. (15г.) и непълнолетния С.В. (16 г.), и двамата от гр. Перник.


Служители от 02 РУП Перник установиха двама младежи извършили кражба на пералня, бойлер и печка от къща в село Драгичево. След подаден вчера сигнал за извършеното престъпление, служителите на реда от Второ РУП Перник провеждат незабавни оперативно - издирвателни мероприятия и  разкриват извършителите на престъпното деяние  - непълнолетния   Н. Г.(17.) и  малолетния В. В. (15г.). Издирва се трето лице, съпричастно към извършеното престъпление. 

Коментари
Автор: ok
bravo samo taka
Добавено: 27.02.2013
Автор: R adi
Radvam se che ot den na den policiata si vrshi pravilno rabotata i neshtata izlizat na iave za vsiako neshto dano taka bde i za napred
Добавено: 21.02.2013
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble