23:19 | 04 Авг 2020г.

Кметските европроекти висят на косъм

Добавено: Четвъртък, 21 Февруари 2013г | гледана: 396 пъти.

Европроектите на общините може да останат на косъм от изпълнението си, пише Стандарт. За това алармираха кметове и областни управители минути след като Бойко Борисов обяви, че си тръгва. "Оставката на правителството ще удари дори по пейките в парка. Проектите на 26 общини по програма "Зелена и достъпна градска среда" висят на косъм. Работата по тях трябва да приключи до края на програмния период в ЕС, а току-що е започнала процедурата по кандидатстване. Всяко ново правителство води нови хора и те трябва да се адаптират, което води до забавяне", заяви кметът на Перник Росица Янакиева.


На контрапозиция застана обаче кметът на Пловдив Иван Тотев. "Няма нищо притеснително. Всички мащабни проекти, които градът е започнал, ще бъдат продължени и довършени", категоричен беше градоначалникът. Тотев призна, че в Пловдив вече са поръчали билбордовете за изборите.


"Оставката на премиера Бойко Борисов няма как да се отрази пряко на работата на общините, защото бюджетът вече е приет", заяви кметът на Пазарджик и председател на Националното сдружение на общините Тодор Попов. Според него проблеми може да се очакват от министерствата, особено тези, които работят по европейски проекти. 


"Надявам се да не повлияе. Сега говорихме и с колегите кметове. Първо това е решение на премиера и на самото правителство, аз го уважавам. Не сме 97-а година", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.


"Лошото е, че според мен държавата бе разклатена съвсем не навреме. В края сме на един програмен период на ЕС, когато в общините се усвояват много европейски средства, когато гледат под лупа административния ни капацитет и как харчим всяко евро. В следващите три месеца вместо да работим сериозно по европроектите, ние ще се занимаваме с болните амбиции на някои хора за власт", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble