08:19 | 29 Яну 2020г.

Билетите на пернишките тролейбуси скочиха с 10 ст. заради ЧЕЗ

Добавено: Четвъртък, 21 Февруари 2013г | гледана: 387 пъти.

Билетът на „Тролейбусен транспорт” в Перник пак тръгна нагоре, пише Вяра. С 10 ст. се вдигна цената на едно возене в най-евтиния градски транспорт и от 19 февруари то вече струва 0,70 лв. Причината е 3 пъти по-високата сметка за ток, с която ЧЕЗ сурвака дружеството. 33 000 лв. трябва да заплати


„Тролейбусен транспорт” при нормални стойности досега между 7000 и 10 000 лв. „Как да стане тази работа?! Парите не могат да дойдат от небето”, диви се управителят, който е убеден, че както навсякъде сметките за ток са завишени драстично и за тролейбусната фирма. Затова хората скочиха и излязоха на улицата, коментира Шаламанов. Съжалявам, че преди пет дни не изкарахме тролеите на „детелината” и не затворихме подстъпите към Гърция, Македония и Сърбия, каза той.


Александър Шаламанов вече е депозирал жалба в офиса на ЧЕЗ срещу тройно завишената сметка. „Очаквам от държавата всички сметки за последните два месеца да бъдат анулирани за цялата страна и да бъде потърсена наказателна отговорност от всички, чиято собственост са ЕРП-тата”, заяви Александър Шаламанов.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble