08:40 | 12 Юли 2020г.

Българо-чешка фирма ще рециклира тролеи и автобуси в Перник

Добавено: Четвъртък, 31 Януари 2013г | гледана: 828 пъти.

Нов шанс за възраждане на еко транспорта в Перник даде днес Общинският съвет, съобщава Дарик. Съветниците дадоха мандат на шефа на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" Александър Шаламанов да преговаря с чешка компания за създаване на производствено звено за рециклиране и възстановяване на тролейбуси, автобуси и други превозни средства. Идеята е употребявани тролеи и автобуси да се обновяват в новото производствено звено  и да се ползват както за транспорта в Перник, така и с търговска цел.


С основаването на съвместно дружество чешката фирма има идея да подпомогне транспорта в Перник, доставяйки превозни средства от нови марки и модификации за рециклиране и ремонт, които да останат за експлоатация и след продажбата им в страната ни. С развитието на новото дружество в Перник може да се обновяват и превозни средства от чужбина на клиенти, които чешката компания вече има.  Добра перспектива пред съвместното предприятие се предоставя и от обстоятелството, че за много български градове вече се внасят чешки тролеи, в чийто ремонт "Симекс" е специализирана.


За последните три месеца клиентите на  "Тролейбусен транспорт" ЕООД – Перник са се увеличили с около 100 000 човека като резултат от пускането на нови три линии. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble