18:04 | 26 Мар 2019г.

Перничанин е един от най-добрите професионални геймъри в света

Добавено: Събота, 06 Октомври 2007г | гледана: 661 пъти.
Това е Филип "KreeganBG" Стойнев. Той е българинът пробил гейминг сцената на САЩ.

KreeganBG е на 19 години, родом от Перник и от 10 години живее в Америка. Кариерата му на профи геймър започва като играч на MYM през 2005 година, същата година завършва втори на WCG САЩ, печели $1000, но за съжаление се разминава на косъм от квотата за Сингапур. Въпреки това през следващата 2006 година вече е едно от популярните лица сред гейм средите в САЩ, но на WCG квалификацията завършва трети. Започва да играе за най-известния български FIFA отбор LnX и е национален състезател на родината. Следващият му по-сериозен отбор е fifa дивизията на португалците Excello.
Едно от постижения на Стойнев е класирането му за първата телевизионна гейминг лига Championship Gaming Series (CGS). На предварителния турнир там, той беше считан за един от фаворитите, но завършва четвърти. По време на този турнир шестте генерални мениджъра от различните организации (3D.NY, Carolina Core, Chicago Chimera, Dallas Venom, San Francisco Optx, LA Complexity), наблюдават играчите. След турнира идва ред на draft-а, в който организациите една след друга в рамките на минута и 30 секунди, си избират играчи до запълване на бройката от 10 (5 CS:s, 2 PGR, 2 DoA, 1 Fifa). Играчите, които не бъдат взети от никоя организация не намират място в лигата.
Той беше избран от собственика на compLexity Jason "coL.1" Lake и в редовния сезон ще се състезава за LA Complexity. Всички участници в лигата ще живеят в Калифорния, откъдето ще се излъчват и самите мачове. Заплатата, която ще получава от лигата KreeganBG е $30, 000 (2500 на месец), като при добро представяне може да достигне до $ 100,000. Така Филип Стойнев, като Felipe Stoyne се превърна в истински професионален геймър. Тази година по време на редовният сезон KreeganBG спечели почти всичките си срещи, но за жалост отборът му не се класира за плейофите.
Следващото изпитание, пред което се изправя българинът, са финалните квалификации на WCG 2007 САЩ. Здравите тренировки и добрата концентрация си казват думата и Филип печели правото да представя САЩ на предстоящите Световни Кибер Игри, побеждавайки всичките си съперници. Сега се състезава под флага на "янките" и представянето му досега е повече от достойно! Бeз нито една загуба продължава напред.
Коментари
Автор: GuestBowly
guest test post
bbcode
html
http://temresults2018.com/ simple
Добавено: 11.03.2018
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble