01:57 | 12 Юли 2020г.

Приеха доклада за проверка на ремонтите в Перник

Добавено: Петък, 31 Август 2012г | гледана: 720 пъти.

Сериозни пропуски са били установени при проверка на качеството на строително-монтажните работи на общо 26 обекта в Перник, пише zapernik.com. След земетрението от 22 май тази година се наложи възстановяването на някои сгради. Специално сформираната комисия от Пернишкия общински съвет е проверила общо 82 обекта, съобщи председателя на комисията Росен Симеонов.


Сред констатираните случаи има такива с цяла сума, получена от фирмите, вместо само авансово плащане. Работата им по този начин е била предварително обозначена като завършена.


Контрол е извършен на осем училища, пет детски градини, пет кметства, три токоизправителни станции и други сгради. Обектите са избрани както на базата на подадени от граждани сигнали, така и на чисто случаен принцип.


Констатирани са пропуски и в качеството на ремонтните дейности, заяви Росен Симеонов. Имаше обекти, където ме беше срам да гледам каква са я свършили, каза той. Комисията видяла гол гипсокартон, а било актувано и боядисване с латекс. 


Заявени 40 кв.м боядисване на цокъл с блажна боя така и не били открити, въпреки повторно направената инспекция. В училището в с Рударци няма и плочка залепена, но в книжата било записано монтаж на плочки. Има много случаи на неизпълнен пълен обем на актуваната работа.


Докладът, изготвен от комисията, е бил приет за официално сведение от общинския съвет. Преди близо месец за нередностите е алармирана прокуратурата от заместник-председателя на съвета Пламен Борисов.


Преди няколко дни пък междуведомствена група отпусна близо милион лева на града за справяне с щетите от трусовете. Вчера стана ясно, че пострадалите ще получават финансова помощ за отстраняване на щетите при опростени правила. Еднократната финансова помощ за ремонтни дейности ще бъде предоставяне и отчитана само срещу декларация за ползване на средствата по целесъобразност. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble