09:57 | 12 Юли 2020г.

Отложиха приемането на Миньор като подарък

Добавено: Петък, 31 Август 2012г | гледана: 659 пъти.

Общинските съветници в Перник отложиха решението си дали да вземат местния футболен клуб като подарък от «Минна компания», пише Градски вестник. Темата беше точка от дневния ред на състоялата се вчера сесия на градския парламент. По предложение на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма, тя беше отложена за следващо заседание. При изясняване на състоянието с дълговете на клуба е възможно да предложим свикване на извънредна сесия, заяви след заседанието председателят на групата съветници от ГЕРБ Милена Миланова. Тя подчерта, че темата «Миньор» е особено важна за сдъветниците от ГЕРБ.


Предложението, внесеното от общинския съветник от ЛИДЕР Божидар Живков, който е и управител на “Минна компания” ЕООД, е на община Перник да бъдат дарени акции, представляващи 77,67 процента от капитала на ПФК “Миньор” АД , които до момента са собственост на компанията на предприемача Христо Ковачки.


Според документ,  представен на общинските съветници от ПФК “Миньор”, към 30 юни клубът има активи за  1 064 000 лв. и натрупаните задължения на стойност   2 064 000 лв. Най-голяма е сумата на дългосрочните заеми, възлизаща на 1 605 000 лв. Клубът има  търговски задължения за 423 000 лв.. За данъци дължи 282 000 лв., на осигурителни предприятия не са платени 224 000 лв. Към персонала остават неиздължени 138 000 лв., други текущи пасиви възлизат на 34 000 лв., сочи отчетът на “Минна компания”.


В писмо до председателя на общинския съвет “Минна компания” настоява община Перник да стане мажоритарен собственик на “Миньор”, като се надява на по-нататъшно редуциране на задължението на футболния клуб и постигане на взаимно приемливо решение, с което дейността на “Миньор” да не бъде затруднена. Обстоятелствата около дълговете на “Миньор” ще бъдат изяснени допълнително,след което се очаква разговорите да бъдат финализирани и дали Община Перник ще приеме подаръка на Минна компания. .


Според информация от Милена Миланова собственикът е потвърдил своята готовност да се водят разговори разговори за редуциране на задълженията на клуба към Минна компания., Няма как Общината да стане акционер на дружество, което е задлъжняло с близо три милиона лева, беше категорична Миланова, а това мнение споделят и болшинството общински съветници. Изразява се недоумения как издръжката на собствения футболен клуб се оформя като кредит към него и какво означава това в момент, когато собственикът иска да го подари. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble