16:27 | 31 Май 2020г.

75 безработни стават строители

Добавено: Вторник, 31 Юли 2012г | гледана: 879 пъти.

75 безработни ще станат строители, пише Градски вестник. Останали с години без препитание хора, представители на уязвимите етнически групи и безработни лица с ниска степен на образование и без специалност и професия, ще бъдат обучени в специалностите “Основни и довършителни работи”, “Бояджийски работи”, “Армировка и бетон”, “Външни облицовки и настилки”, “Кофражисти”.


По време на обучението курсистите ще получават стипендия по 8 лв. на ден при редовно посещение, а на 80 % от успешно завършилите ще бъде дадена възможност за стажуване при конкретен работодател. По време на стажа си, те ще получават възнаграждение в рамер на минималната работна заплата за страната, а минимум 10 от отличниците- с добри изяви по време на стажуването, ще бъдат настанени на постоянна работа.


Курсовете са по проекта “По- добри възможности за обучение и работа на уязвимите групи от Пернишка област” и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурс- схема “Вземи живота си в свои ръце”, съфинансирана от Европейския социален фонд.


Общата цел на проекта е да се обединят усилията на местно равнище- НПО и бизнеса, за повишаване на икономическата активност, за интегриране на уязвимите групи и неактивни лица на пазара на труда в региона.


Проектът се изпълнява на територията на Пернишка област и общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци.


Водеща организация по него е Регионалният бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия в партньорство с “Еврострой” ООД, ЕТ “Павел Кузманов- Девор-90″ и “С-Строй консулт” ЕООД.


Общата стойност на проекта е 184 562 лева.


На курсистите ще бъдат закупени работни облекла и инструменти, съответстващи на изучаваната от тях професия, като след края на обучението те ще си останат за тях.


Инициативата стартира в началото на май и ще се изпълнява в продължение на 15 месеца. Крайната цел е чрез мотивация и обучение обезкуражените и неактивни лица да повишат своята конкурентноспособност и да си осигурят трайна заетост. 

Коментари
Автор: zxgjtsnx
UQO6Sy , [url=http://srxqaruxzmua.com/]srxqaruxzmua[/url], [link=http://vlcdpefowdas.com/]vlcdpefowdas[/link], http://krjtydazzzby.com/
Добавено: 12.12.2012
Автор: ybfsnistz
6xYIyk , [url=http://abpqxykzvjlr.com/]abpqxykzvjlr[/url], [link=http://uqqckqhtipud.com/]uqqckqhtipud[/link], http://qouidbnqlvyv.com/
Добавено: 08.12.2012
Автор: wjhiiu
GlChVB qolexqfewzum
Добавено: 08.12.2012
Автор: Ramciel
This site is like a classroom, ecxpet I don't hate it. lol
Добавено: 06.12.2012
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble