05:16 | 08 Юли 2020г.

Платиха на "Комуналстрой"-ци

Добавено: Четвъртък, 21 Декември 2006г | гледана: 484 пъти.
Стотина работници и служители от пернишката общинска фирма "Комуналстрой" ЕООД обсадиха вчера сградата на общинската управа, настоявайки да получат преди Коледа парите за месечните възнаграждения за октомври и ноември. Сред тях бе и зам.-управителят на дружеството Стойчо Василев, тъй като шефът на търговското дружество инж.Цветан Андронов замина за САЩ на частно посещение. Общинската управа беше осигурила полицейско присъствие и пожарна заради заплахите на ромите да се палят в знак на протест. 110 хиляди лева са нужни на ръководството на "Комуналстрой", за заработките на персонала и здравните и социални осигуровки, които трябва да бъдат внесени, за да могат да се регистрират на борсата съкратените, а навършилите пенсионна възраст да подадат документите си в НОИ.
От общинската администрация вчера сутринта се ангажирали да преведат само 45 000 лв. Трябват ни минимум още 20 000, за да изчистим заплатите за двата месеца, бе категоричен Василев.
До обяд с представителите на Инициативния комитет, заплашил преди ден кметската управа и със замозапалване, разговаря само зам.-кметът Дончо Лефтеров. След близо тричасови совалки и преговори, които до голяма степен си бяха чист пазарлък и извиване на ръцете от страна на ръководството на фирмата, ромите, които до преди месец бяха ангажирани със събирането и извозването на боклука на областния град, получиха уверение, че най-късно утре ще получат още 20 000 лв, за да бъдат изчистени поне заплатите. Това укроти страстите по обяд и мургавите, успокоени, че ще могат да нахранят многобройната си челяд по Коледа, тръгнаха целокупно да пият кафе в околните заведения, забравили заплахите за самозапалване.
Вината за финансовите проблеми на търговското дружество до голяма степен си е у самото ръководство на "Комуналстрой". Заради некачествено свършена работа фирмата беше санкционирана многократно. Дори това не помогна и Перник в най-топлите месеци тънеше в мръсотия. От 6 декември за хигиената на града вече се грижи новата фирма "Стройинженеринг 94". С наполовина по-малък като щат персонал, тя ликвидира за броени дни нерегламентираните сметища във всички квартали на града, постави нови контейнери, бобри и кофи за битовите отпадъци на данъкоплатците. Перник определено стана по-чист и по-приветлив.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble