03:57 | 12 Юли 2020г.

79-годишен мъж едва успял да се спаси от горящата си къща

Добавено: Сряда, 30 Ноември 2011г | гледана: 759 пъти.

На 16 произшествия са реагирали огнеборците от региона през от началото на седмицата, предаде пресслужбата на МВР. В четири от случаите са гасени пожари с материални загуби, а в останалите сухи треви и отпадъци.


- 79-годишен мъж успял да се спаси от горящата си къща. Около 03,30 ч. във вторник сутринта самотно живеещия Д.Т./79 г./ усетил задушлива миризма в къщата си на ул. «Ил. Макариополски» в пернишкия кв. «Бела вода». Незабавно илязъл на двора и пламъците се разразили, в рлезултат на което са унищожени бяла и чена техника, домашно имущество и облицовка на таван около 40 кв. м. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред.


- Фургон и паявноти постройки са изгорели във вилната зона на пернишкото с. Люлин. Пламъците лумнали в понеделник, около 17,00 ч. Причината е небрежност при боравене с открит огън – запалена и оставена без наблюдение суха трева.


- Отново фургон и паянтови постройки са изгорели в двор на ул. «Братцигово» в областния град. Причината пак е небрежност при боравне с открит огън – запалени боклуци и сухи треви. Благодарение на бързата намеса на огнеборците са спасении съседни жилищни и стопански сгради.


- 5 декара низова гора са унищожени в района на хижа «Орлите» в гр. Радомир. Отново запалена и оставена без наблюдение суха трева е причината за лумналия огън. Пожарникарите спасили голям горски масив, който преминавал в пресечена недостъпна месност. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble