23:22 | 14 Юли 2020г.

Разследват родители за смъртта на бебе

Добавено: Понеделник, 21 Ноември 2011г | гледана: 593 пъти.

Криминалисти от Първо РУ „Полиция” – Перник разследват смъртта на двумесечно бебе. На 19 ноември в ОДМВР – Перник е получен сигнал от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в областния град, че двама родители донесли трупът на двумесечното им бебе. 22-годишния О.Р. и 23-годишната Т.Т. заявили, че когато се събудили сутринта, детето било починало. При първоначалния оглед следи от насилие не са установени. Аутопсията на трупчето показала, че момиченцето е починало от задушаване - най-вероятно спейки е повърнало, което е предизвикало фаталния край. 


Служители от Второ РУ „Полиция” – Перник са задържали криминално проявен мъж за кражба от хипермаркет и притежаване на наркотици. Мъжът пазарувал в магазина, намиращ се на ул. „Ю. Гагарин”. Охраната забелязала нещо нередно и задържала 29-годишния Б.В., у когото били намерени и иззети козметични продукти. Пристигналите на място полицаи отвели Б.В. в управлението. Там последвал повторен личен обиск, при който било открито пакетче със зелена листна маса. Мъжът бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.


22-годишен перничанин е задържан от полицейски автопатрул в момент на разбиване на кафе-машина. Полицаите обхождали района на ул. „Бл. Гебрев” в пернишкия кв. „Изток”. В близост до магазин за авточасти забелязали мъж, който разбивал кафе-машина. На място е задържан М.Т./22 г./, на който е наложена 24 часова полицейска мярка.


 Извършител на унищожаване и повреждане на автомобил е установен от криминалисти от Първо РУП – Перник. В края на миналата седмица бил подаден сигнал от 29-годишната Г.М. от гр. Перник, че са счупени стъклата на автомобила й Фиат „Брава”. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 37-годишния З.Н., с когото жената живеела на семейни начала. 


Трима криминално проявени са задържани от служители на „Магистрална полиция” за кражба на електрически съоръжения. Органите на реда спрели за проверка лек автомобил „Рено 19” в района на радомирското с. Долна Диканя. Колата била управлявана от перничанина Р.Л./26 г./ и в нея били още 23-годишния Б.Й. също от Перник и земенчанина Т.Д./19 г./. При извършената проверка на автомобила, в него са открити чували с ел. контактори, ел. трансформатори, релета, превключватели и други вещи. Полицаите предприели незабавно разследване на случая, в резултат на което било установено, че вещите са крадени от кариера в с. Делян, общ. Дупница. Тримата познати на полицията и с други подобни престъпления са задържани за срок от 24 ч. с полицейска заповед. Автомобилът и чувалите с електрически съоръжения са иззети.


Над 1500 къса цигари без бандерол са иззели служители от „Икономическа полиция” при РУ „Полиция” – Радомир. Органите на реда проверили търговски обект, стопанисван от 40-годишната Н.К. от гр. Радомир. Намерени и иззети са 1400 къса цигари. В друг радомирец, 65-годишния С.М. полицаите намерили и иззели 140 къса цигари. Представители на Митница София съставили акт и фиш на двама.


Брезнишки  полицаи установиха извършител на побой над жител от с. Гигинци. На 19 ноември, около 10,00 ч. в управлението бил получен сигнал от ЦСНМП – Перник, че е приет 54-годишния М.В. от с. Гигинци с разкъсно-контузни рани по главата и ръцете. След оказана медицинска помощ лицето било освободено по негово настояване. Органите на реда предприели разследване, в резултат на което  установили, че мъжът е бит от 48-годишния С.А. от същото село. Двамата под влияние на алкохол се скарали и по-младия нанесъл побой над по-възрастния. С.А. е бил задържан за 24 ч. 


 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble