23:18 | 14 Юли 2020г.

Камери ще ловят престъпниците в Брезник

Добавено: Понеделник, 21 Ноември 2011г | гледана: 777 пъти.

Камери ще ловят престъпниците в Брезник, пише Градски вестник. Поставянето на видеонаблюдение на възлови места в общината ще спомогне за намаляване на престъпността и подобряване на обществения ред. Заради обезлюдените села и рядкото посещение на имтотите от собствениците им, сега вилите са лесен обект на кражби и посегателства, твърдят кметските наместници в брезнишко. Въпросът с видеонаблюдението е обсъден на среща на директора на Областната дирекция на МВР Валентин Димитров с новия кмет на община Брезник Васил Узунов и с управниците на населените места.


Със срещата в Брезник се сложи началото на следизборния рейд на местното МВР- ръководство за запознаване с новите управници в региона. Целта на обиколката е новоизбраните кметове и кметски наместници да се видят очи в очи с ръководния екип на полицията, да поставят своите въпроси, свързани с обществения ред и сигурността на територията на техните населени места и да се осъществи пряк контакт с органите на реда, който би спомогнал за лесна и безпрепятствена комуникация.


В хода на разговорите , представителите на реда запознават градоначалниците с оперативната обстановка на тяхна територия и мерките, който предприемат, за противодействие и недопускане на посегателства. От своя страна кметовете излагат своите виждания и проблеми, което е така наречената обратна информация, спомагаща за по-ефективно противодействие, каза регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, който също участва в обиколката.


Инициативата за нея е на полицейския шеф Валентин Димитров. Заедно с него в срещите участват изпълняващият длъжността зам. директор Владимир Васев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ Богомил Точев, както и началниците на районниге управления по места.


Следващата среща на полицейския началник е на 22 ноември с кмета на община Земен Димитър Сотиров и кметските наместници от района. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble