22:11 | 05 Юни 2020г.

Нова експертиза провлачва делото за кариерата в Стефаново

Добавено: Петък, 11 Ноември 2011г | гледана: 763 пъти.

Нова експертиза провлачва делото за кариерата в радомирското село Стефаново, пише Градски вестник. Защитата на подсъдимия Божидар Методиев, обвинен в прегазването на колегата си Веселин Първанов поиска комплексна психолого- психиатрична експертиза. Съдът склони, но изчисти поставените от адвоката задания, тъй като те били некоректно поставени. Сега психиатър, психолог и невролог ще направят личностен профил на фадромиста и ще потърсят отговор на въпроси от типа на склонен ли е Божидар да измисля и фантазира, склонен ли е да поема вина в стресови ситуации, подвластен ли е на погрешно решение в името на един бърз изход от неблагоприятна ситуация и т.н. Адвокатът на Божидар поиската тази експертиза, тъй като неговият клиент на едно от последните заседания се отрече от показанията си дадени пред съдия в хода на досъдебното производство.


Трагедията на кариерата в Стефаново стана след новогодишен запой, продължил до сутринта на 1 януари 2009 година. Банкетът бил разпореден от намерения обесен във фургона няколко месеца по- късно бригадир на злополучната смяна Борис Янков, който е брат на единия от собствениците на каменоломната Иван Янков- Зверо. Пак по заповед на Борис, около 6 часа, купонът приключил и работниците отишли да подгряват машините за новата смяна.


Според прокуратурата Веселин е бил прегазен по непредпазливост с фадрома от колегата си Божидар Методиев. Машината от известно време била повредена и се палела от двама души.


Делото се точи от 19 февруари 2010 година. То многократно беше отлагано по най- различни причини, свързани с неявяване на свидетели, заболявания, и искането на нови експертизи. По своята продължителност то е на път да счупи рекордите за най- дълго гледаното дело в пернишкия Окръжен съд.


Следващото заседание е в средата на декември. Тогава ще Бъде направена и очна ставка на подсъдимия Божидар с колегата му Бойко Ивчев. Ивчев не се яви вчера в съда и съдия Виктор Георгиев му наложи глоба от 200 лева и разпореди принудителното му довеждане. Мярката веднъж вече беше прилагана спрямо същия свидетел и съпругата му Галя. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble