22:38 | 04 Авг 2020г.

Обновяват кметския екип в новия мандат

Добавено: Вторник, 01 Ноември 2011г | гледана: 756 пъти.

Възможно е обновяване на кметския екип в Перник в новия мандат на Росица Янакиева, но не се предвиждат съкращения в общинската администрация, пише Градски вестник. Това обяви Янакаиева на първата си официална пресконференция след изборите. „При всички случаи с началото на новия мандат ще има разговори за кадровата политика. Те няма да са свързани с нашата коалиция, а по-скоро със следизборните споразумения, които ще трябва да подпишем, за да се работи еднопосочно  в Общинския съвет. ”, обясни  преизбраната кметица.  Съставът на политическия й кабинет ще бъде обявен едва след преговорите с представените в ОбС политически сили.


По думите й има резерви по отношение на ефективността на структурата на общинската администрация, но след вече осъществените съкращения във връзка с намаления фонд работна заплата, намаляване на щатните  на този етап не се предвиждат. Ще се заложи на нови по-модерни форми на управление и обслужване. Въвеждането на електронни услуги и електронно управление е на дневен и в тази посока ще се търси оптимизиране на дейността и увеличаване на бързината на предоставяните от общината услуги.


Янакиева обяви, че гледа към предизвикателствата, които предстоят. В новия й мандат предстои да се определи бъдещето на Перник в перспектива до 2020 г. Внимателно трябва да се направи и Интегрирания план за развитие на общината, защото от това зависи финансирането на бъдещи проекти.


Сега и веднага новият, досегашен кмет гледа на задачите по зимната подготовка, по грижата за децата в яслите, детските градини и училищата. На 7 ноември ще има първа копка на новата сграда за детска градина в кв. „Тева”. Стоежът се финансира по спечелен проект.


Янакиева не се опасява, че ще има проблеми с правителството, защото на пресконфeренцията на партия ГЕРБ след изборите премиерът Борисов три пъти споменал нейното име като пример за добре работещ кмет. Тя не се притеснява и от рестриктивния бюджет, който се очертава за следващата година, защото е наясно с резервите за собствени приходи. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble