08:41 | 14 Юли 2020г.

"Кметът носи вина за транспортния хаос в Перник"

Добавено: Понеделник, 16 Юли 2007г | гледана: 425 пъти.
Шефът на най-голямата превозваческа фирма в Перник Васил Васев ще търси възмездие в съда за нанесени вреди на фирмата. Убеден е, че ще го получи. Щетите транспортното дружество търпи заради настъпилия хаос в транспортната схема. За това Васев в прав текст обвини общинския кмет. Според него Антоанета Георгиева прехвърля топката към ДАИ, областния управител и конкурсната комисия, което било неправилно.
“Притежавам в папката си над 15 решения и определения на ВАС, които показват кой крив, кой прав и които не се изпълняват от кмета”, посочи Васев. Той е категоричен, че конкурсната процедура по общинската транспортна схема е била опорочена и затова я е обжалвал цялата в съда. Ще търсим съдебно възмездие докрай!, зарече се пътническият директор. По думите му за 1 година време “Пътнически превози” търпи вреди в размер на 1 000 000 лева.
За да е в час с нещата, на бюрото си Васил Васев държи Наказателния кодекс и го чете и препрочита от кора до кора. Конкурсната процедура не е приключила, твърди той противно на думите на кмета Антоанета Георгиева и цитира решения на ВАС от 15 август и 18 октомври 2006 г., в които се потвърждават думите му и се казва, че са валидни договорите на досегашните превозвачи.
“Смятам, че ще се отиде към нов конкурс, но това ще стане в мандата на следващия кмет”, заяви транспортният шеф. Той не пожела да коментира действията на контролните органи, които засега са само наблюдатели на случващото се по общинските пътища.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble