22:40 | 14 Юли 2020г.

Крадци опитаха да предадат за скрап два микробса

Добавено: Петък, 15 Април 2011г | гледана: 763 пъти.

Служителите на реда получили сигнал, че петима гастрольори имат намерение да предадат за скрап в пункт за вторични суровини микробус „Мерцедес 208 Д”, пише krakra.net. Отивайки в пункта на ул. „Владайско въстание” полицаите открили мерцедеса, а групата избягала с лек автомобил. След кратко преследване, белезниците щракнали около ръцете на криминално проявените мъже. Четрима от тях са от столицата, един е от Черноморец. Установено е, че бусът е с пловдивска регистрация и е противозаконно отнет на 14 а прил тази година.г. По-късно криминалисти намерили втори микробус „Мерцедес 307 Д” със софийска регистрация, откраднат на 12 април 2011 г. Колата била паркирана от петимата на ул. „Стомана”, до бл. 3, подготвена за издаване за старо желязо. Петорката е задържана за 24 ч. с полицейска заповед и е предадена на Шесто РУ „Полиция” при СДВР.


Четирима перничани ще бъдат обвинени за кражба на телефонен кабел. На 12 април т.г. е била извършена кражба на 80 метра телефонен кабел от двора на пернишко училище. Служителите на реда предприели разследване в резултат на което са установени извършителите – К.В./27 г./, К.С./19 г./, 16-годишен младеж, тримата криминално проявени и 25-годишния З.И.


При друг сигнал за кражба на масивна желязна врата и печка на дърва и въглища от кошара в пернишкото с. Мещица е установено, че извършител на деянието е криминално проявения Я.М./27 г./от същото село.


Перничанка е била ограбена вчера вечерта. Около 18,00 ч. 57-годишната Д.М. вървяла по улица „Кракра” в областния град, когато неизвестен издърпал от врата й златна верижка и кожено колие, след което избягал в неизвестна посока. Предприети са всички действия за установяване на извършителя. 

Коментари
Автор: SOS
Линч!
Добавено: 15.04.2011
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble