10:21 | 22 Фев 2020г.

Шейхове копаят кладенци в Рударци

Добавено: Неделя, 10 Април 2011г | гледана: 961 пъти.

Кладенци ще спасяват първото шейх-сити у нас, предаде Стандарт нюз. Спецове по нефтени платформи дупчат южното подножие на Витоша, за да търсят вода. Специалистите се преквалифицираха на терен, след като кметовете на три пернишки села пресякоха мерака на инвеститорите от Кувейт да включат вилната зона за богаташи към общия водопровод. Арабите бяха готови да подменят с изцяло нови амортизираните етернитови тръби. Пернишките кметове обаче им каза "не" заради слабия дебит и пробития стар витошки водопровод. Накрая кувейтците вдигнаха ръце и започнаха сами да си копаят бунар.


6 г. арабите ходят по мъките, за да започнат градежа край село Рударци. Регистрираната за тази цел у нас фирма "Юни истейт - България" ООД купи около шест декара в местността Кръстопъто по пътя за бившата резиденция на Тодор Живков. Няколко години се проточи процедурата по преотреждане на терена. Върху него по план ще бъдат вдигнати 35 вили, които ще бъдат продадени на богати кувейтци, за да си карат зимните ваканции у нас. Инвеститорът ще вложи 25 милиона евро. Той обаче се удари с бясна скорост в неочакван и неразрешим проблем - водата. Едва преди месец фирмата получи разрешение за строеж от общината, защото досега нямаше одобрение от ВиК.


Под Витоша има много вода, така че ще се справят, смятат специалистите. Кувейтците обаче могат пак да ударят на камък, ако от герана бликне минералната вода на Рударци. Тогава държавата ще им вземе находището и ще трябват отново да дупчат земята.

Коментари
Автор: Alex
That's really sherwd! Good to see the logic set out so well.
Добавено: 01.10.2012
Автор: кувейтски шейх
По-голяма глупуст от тази статия НЯМА!!!
"спецове по нефени платформи"??????
"от Кувейт"...????? айде бе!
"6 години....????? "
"6 декара" ????? ха ха ха
"богати кувейтци" на ски ?????
"25 милиона ЕВРО " - брей!!
Авторът на тази статия явно е много добре запознат!!!! Ха ХА ХА! Трагедия
Добавено: 11.04.2011
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble