11:56 | 26 Май 2019г.

Голямата награда от "Сурва 2011-та " грабна Сопица

Добавено: Понеделник, 31 Януари 2011г | гледана: 1912 пъти.

Групата от село Сопица спечели голямата награда при сурвакарите на ХХ юбилеен фестивал на маскарадните игри в Перник, пише krakra.net. Участните в маскарада от село Кошов, русенско пък са първенци при кукерите.


 Журито под председателството на професор Рачко Попов днес оповести дълъгия списък с наградени участници в грандиозната маскарадна фиеста. Освен в регламентираните категории, отличия бяха раздадени от името на президента на България Георги Първанов, на областния управител Иво Петров ,на кмета на община Перник Росица Янакиева, на Регионалния исторически музей и на Двореца на културата.


Общо 31 групови и индивидуални награди увенчаха двадесетото юбилейно издание на фестивала. Професор Попов и останалите членове на журито признаха, че са били изключително затруднени в селекцията, но все пак са се ръководели от няколко основни критерия.


На основание на констатацията на РИОСВ,  че в групите от Бегуновци и Батановци е имало използвани материали от защитени животни, сурвакарите са извадени от класацията. Най-много гласове на зрители за най-добра група са дадени за тази от село Лобош, община Ковачевци.


Жителка на селото 29-годишната Василка Георгиева пък спечели наградата за най-активно участвал в гласуването зрител.Тя ще може да отиде безплатно във Венеция, за да наблюдава тамошния фестивал на 26 февруари.

Коментари
Автор: XAXAXA
MERSI MERSI
Добавено: 08.02.2011
Автор: Svetoslav
pozdravlenia za pobeditelia
Добавено: 31.01.2011
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble