05:43 | 15 Юли 2020г.

Режат кабелите за телевизии и интернет

Добавено: Сряда, 29 Декември 2010г | гледана: 854 пъти.

Висящите кабели в големите градове ще бъдат отрязани още през пролетта. Незаконните мрежи на кабелни оператори и интернет доставчици ще започнат да бъдат премахвани в началото на март, веднага след като времето го позволи. Заповед за това трябва да бъде подписана до дни от Дирекцията за Национален строителен контрол, пише "Стандарт".


По закон във всеки град с над 10 000 жители кабелните мрежи трябва да бъдат вкарани под земята. Най-вероятно всички висящи над главите ни жици са незаконни, защото едва ли някой би рискувал да им даде разрешение. Въздушните кабели могат лесно да бъдат премахнати, тъй като никой оператор не признава, че е техен собственик, за да не плати глоба за незаконното им поставяне. Това дава възможност заповедите за премахване да влязат в сила веднага, защото никой не ги обжалва. В София през отминаващата година са издадени заповеди за отрязването на 28 висящи мрежи.


Вкарването на кабелите под земята няма да означава фалит за по-малките доставчици на телевизия и интернет, защото в подземните трасета има достатъчно място за всички оператори, твърдят експерти. Вместо да поставят мрежите си безплатно обаче, доставчиците ще трябва да броят пари за наем на трасетата. Повечето малки оператори обаче държат кабелите си по балкони и стълбове с риск да отнесат глоби и от Комисията за регулиране на съобщенията. Те твърдят, че не могат да си позволят да плащат високите цени на БТК, за да ползват каналната мрежа, защото телекомът като монополист ги рекетира.

Коментари
Автор: Dorothygrasp
wh0cd230836 buy viagra
Добавено: 14.02.2017
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble