08:01 | 29 Яну 2020г.

Перник погреба тримата младежи в затворени ковчези

Добавено: Четвъртък, 21 Юни 2007г | гледана: 515 пъти.
Перник притихна в траур вчера и плака за трите деца, убити от пияната шофьорка Живка Илиева.

Стотици перничани се стекоха на гробището по обяд, за да изпратят 19-годишните Александра Ненова и София Русева и 21-годишния Светослав Йонев. Погребваха децата през един час, а роднини и приятели се местеха от една траурна церемония на друга. Влюбените София и Светльо бяха положени в съседни гробове. Малко по-встрани е Алекс. За да я изпрати, в последния й път на гробището дойде и главният прокурор Борис Велчев. Той подкрепяше съсипаната от скръб своя колежка Марияна Борисова. Бившата окръжна прокурорка на Перник, а сега апелативен прокурор загуби единственото си дете. За да й дадат сили да издържи в нещастието, в Перник дойдоха настоящият й шеф Вичо Вичев, прокурори от Висшата касационна прокуратура и бившите й колеги от Перник.

На гробището цареше смразяваща тишина. Приятели и съученици ридаеха без глас, вцепенени и безмълвни бяха и роднините. Притихнали останаха през целия ден и улиците на града. Кафенетата изключиха музиката, хората шушукаха, страхувайки се да говорят на висок глас. Тълпи се събираха по разлепените на всяко дърво некролози, потресени от невижданата досега трагедия.
Ужасени съседи на Алекс седяха безмълвни по пейките пред блока на ул. "Св. Кирил и Методий". Някои едва събраха сили да тръгнат с траурното шествие, други останаха да плачат в кварталната градинка. "Не мога да отида! Тя израсна пред очите ми! Как да я погледна в ковчега!", нареждаше приятел на семейството. Мъжът от вторник е на успокоителни. "И смърт за виновницата не стига, за да изкупи греха си!" коментираха комшиите.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble