22:44 | 04 Авг 2020г.

Пускат наредба в късметчета с кафето

Добавено: Четвъртък, 16 Декември 2010г | гледана: 1564 пъти.

Късметчета с кафето ще учат перничани как да спазват обществения ред, пише Стандарт. Текстовете от Наредба N1 на общината ще бъдат напечатани в малките свитъци, които заведенията предлагат с топлата напитка. Така вместо любовни послания и кадем за успешен ден, клиентите в заведения ще се учат как да се държат на площада и в ресторантите.


Нестандартната идея е на Консултативния съвет за младежка политика. Според младежите новият почин ще популяризира най-важния документ в града, за клаузите в който много от местните дори не предполагат. Преди да бъде пуснат в кафенетата обаче текстовете трябва да се прецизират.


Спорна е забраната за употреба на алкохол на обществени места, като в същото време на площад „Кракра” капанчета предлагат обилно спиртни напитки. По-ясна дефиниция за вечерен час и допустимите придружители на малките по късна доба също е една от обсъжданите промени.


Метли пък вместо глоби ще се раздават на нарушителите. Така ще изчистим улиците от праха и от снега, настояват тийнейджърите.


Новото пернишко поколение поиска да се спре чалгата в рейсовете и бусовете от градския и междуселищен транспорт. Те настояха да се прибират цигарите на шофьорите, когато застъпват на смяна и да се спрат от движение „миризливите” и потрошени „Чавдар”-ки, които все още пъплят по шосетата в областта.


Идеите ми харесаха, ще ги предложа на градския парламент за гласуване, обяви кметицата Росица Янакиева.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble