07:16 | 29 Яну 2020г.

Дискутираха проблемите на "Топлофикация" преди зимата

Добавено: Понеделник, 04 Октомври 2010г | гледана: 687 пъти.

Има опасност „Топлофикация“ Перник да спре работа. Това стана ясно на спешна среща в общината днес. Кметът Росица Янакиева, председателят на Общинския съвет Добри Митрев и съветниците от комисията по околна среда предложиха да посредничат на дружеството за преодоляването на финансовия колапс, в който се намира фирмата.

Съветниците от екокомисията поканиха на среща изпълнителния директор на пернишката ТЕЦ, за да чуят какви са перспективите пред дружеството. Михаил Ризов съобщи, че с изключение на серните окиси, всички останали вредни емисии, генерирани от централата, са в рамките на стандарта. Не е екопроблемът обаче е този, който може да остави перничани без парно и топла вода през зимата.

Мини открит въгледобив е спряла да подава въглища на централата на първи август, тъй като не получава парите си за доставките. Кметът Янакиева изрази тревога, че училищата и детските градини ще останат на студено през зимата и предложи заедно със съветниците от Перник и областния управител да се поиска бърза среща с министрите на икономиката и околната среда и водите, за да се даде шанс на централата.

Що се отнася до причиненото неудобство на абонатите да са без топла вода през последните дни, Михаил Ризов каза, че това са ежегодни профилактики на мрежата. Те се предприемат в началото на отоплителния сезон и увери, че на 10 октомври топла вода ще потече от крановете.Източник: ртв кракра

Коментари
Автор: Ася Николова
И КЪДЕ Е ТОПЛАТА ВОДА НА 10 ОКТОМВРИ??????
Добавено: 10.10.2010
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble