06:20 | 29 Яну 2020г.

Чистят коритото на р. Струма

Добавено: Понеделник, 04 Октомври 2010г | гледана: 488 пъти.

Коритото на река Струма от района под сградата на ВиК на изхода на Перник до Батановци ще бъде почистено. Ще бъдат укрепени и бреговете на реката, ще се възстанови дигата край Батановци, повредена от местен жител. Участъкът е с дължина 1,5 км., съобщи заместник-кметът на община Перник Михаил Михайлов.

С проекта кметската администрация ще кандидатства пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Стойността му е около 800 хил. лв. Идейният проект вече е готов, в момента се разработва усилено техническият , който трябва да бъде подаден в МРРБ до края на октомври, уточни пернишкият зам.градоначалник.

В момента се извършват геодезически, хидроложки и хидрогеоложки проучвания на терена. Проектът ще бъде внесен пред МРРБ до края на месеца.

Мерките, заложени в разработката са неотложни, тъй като проблемният участък не е чистен от години. Коритото на Струма е обрасло с храсталаци и дървета и при по-високи води реката излиза от коритото, залива ниви и къщи. Най-тежка и ситуацията в Батановци, където при пролетното снеготопене и след всеки проливен дъжд се наводняват къщи.Източник: Съперник

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble