08:17 | 29 Яну 2020г.

РИОКОЗ и РЦЗ се обединяват в Регионална здравна инспекция

Добавено: Петък, 01 Октомври 2010г | гледана: 1105 пъти.

Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве и Регионалният център по здравеопазване ще бъдат обединени в Регионална здравна инспекция. Това ще стане до 15 октомври, съобщи директорът на РИОКОЗ д-р Валери Симеонов. В новата структура ще работят 74 души.

В момента щатовете в РИОКОЗ и РЦЗ са общо 86, но някои от тях били незаети. За това няма да се наложат и съкращения на персонала.

Обединението на двете съществуващи структури ще доведе до премахване на дублиращите се функции и звена на сега съществуващите структури и до намаляване на щатната численост на персонала в тях. По този начин ще бъдат намалени и разходите за издръжка на администрацията.

Инспекцията ще продължи да осъществява държавен здравен контрол, контрол върху регистрацията и дейността на лечебните и здравни заведения и профилактика на здравето. Инспекторите ще контролират и заведенията за обществено хранене и продуктите и стоките със значение за здравето на човека - храни от неживотински произход, козметичните продукти, химичните вещества, минерални води, нейонизиращи лъчения, шум.Източник: News.ZaPernik.com

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble