22:23 | 04 Авг 2020г.

Дупничанин се опитал да пробута фалшиви 100 евро в Перник

Добавено: Четвъртък, 10 Декември 2009г | гледана: 466 пъти.
24-годишен дупничанин е уличен за пазаруване с фалшива банкнота от 100 евро. Това съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, предаде радио “Фокус”-Пирин. Младежът е заредил гориво на бензиностанция на изхода на Перник за столицата за сумата от 40 лв. Помолил е да плати с банкнота от 100 евро, тъй като нямал левове.
Фалшификатът не е разпознат веднага от служителите на бензиностанцията, което говори за добро качество. По-късно е установено, че парите са подправени и е алармирана полицията.
В резултат на предприетите незабавни действия е установен 24-годишния И.Я., платил горивото с фалшивия копюр. Започнато е досъдебно производство. От полицията предупреждават, че са зачестили случаите на прокарване в обръщение на фалшиви банкноти, както в левове, така и в евро.
Най-често това става на бензиностанции, в районите на селата и денонощните магазини във вечерните или нощни часове. Това са места, където оборотът е голям или бдителността е занижена.
Опити за подобни измами се правят и в периода на получаване на пенсиите от възрастните хора. Обикновено претекстът е уедряване или разваляне на пари, като в замяна се дават фалшиви.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble