07:01 | 29 Яну 2020г.

Дадоха ход на делото срещу Сиси

Добавено: Понеделник, 23 Ноември 2009г | гледана: 491 пъти.
Пернишкият окръжен съд даде ход на делото срещу убиеца Станислав Ангелов - Сиси и Николай Николов, предаде радио “Фокус” - Пирин. Двамата са обвинени за убийството на наркобоса Николай Христов - Хайо и за нерегламентирана лихварска дейност.

Днес бе представена тройната психолого-психиатрична експертиза, която изиска предишния път адвокатът на Сиси Марин Марковски. Експертизата трябваше да докаже вменяем ли е бил Сиси по време на деянието и в момента. Според нея, няма сигурни данни за психично заболяване на обвиняемия и той може да участва пълноценно в съдебния процес.
Докато делото продължава, уличеният за три убийства Станислав Ангелов ще прекара в специализирано здравно заведение, където ще бъде наблюдаван, за да бъде изготвена разширена психолого-психиатрична експертиза, постановиха магистратите.
До момента Сиси се възползва от правото си да мълчи. Делото продължава с разпит на свидетели.


Иван Цветков – Ванче е един от ключовите свидетели, който днес даде показания. Ванче, който бе сред първите членове в бандата на Райко Кръвта, бе сочен като убиец на Хайо.
По думите на Ванче, Сиси му казал, че "ще спре от движение Хайо", което означавало, че ще го убие.
Иван Цветков разказа пред съда каква е била структурата и организацията на бандите в Перник. В тяхната йерархия Станислав Ангелов -Сиси организирал и събирал залозите за "черно тото", а на Николай Николов се възлагали поръчките за убийства.

Ирена Петрова, с която Хайо е живял на семейни начала, разказа, че дни преди да бъде разстрелян, Хайо й казал, че за убийството му е платено, като споменал името на бащата на Райко Кръвта – Васил Станков.


Обвинението е 20 тома и проследява главните играчи в наркобизнеса от времето на Райко Кръвта досега.

Все още не е започнал процесът срещу Станислав Ангелов за серийните убийства, заради които той бе задържан преди няколко месеца, след като се укриваше. Той погуби живота на 26-годишния Кирил Христов-Багера, на съученичката си Биляна Кръстева и на сервитьора Цветелин Карпузов. Обвиненията за трите убийства ще бъдат обединени в едно дело.
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble